Általános szerződési feltételek

Kérem, tanulmányozza át az online vásárlással kapcsolatos tudnivalókat, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, ha annak minden pontjával egyetért és kötelező érvényűnek tekinti önmagára nézve. A jelen Általános szerződési feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) tartalmazza a csakbutor.hu webáruház (a továbbiakban: Webáruház) használatának feltételeit.

A Webáruház URL címe:

www.csakbutor.hu

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:
Cégnév: Highland Resellers Kft.
Székhely címe: 
1082 Budapest, Vajdahunyad utca 10.

Cégjegyzékszám
Adószám: 27092824-1-42

Bankszámlaszám:

Highland Resellers kft.:

·       Bank: Magnet Bank

·       IBAN: HU82 1620 0223 1012 2046 0000 0000

·       BIC: HBWEHUHB 

Kibocsájtó cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Szerződés nyelve: Magyar

Ügyfélszolgálat adatai:

Telefon: +36 70 598 0295 

 E-mail: info@csakbutor.hu

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A szerződés tárgya a honlapon (www.csakbutor.hu) található és megvásárolható valamennyi árucikk. A megjelenített termékek kizárólag on-line, házhoz szállítással rendelhetőek meg.

A bútorok adatlapja tartalmazza a főbb jellemzőket. A bútorok adatlapján megjelenített képek kis mértékben eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek (például előfordulhat, hogy a színminta képe a valóságtól kis mértékben eltér, illetve a konyhabútor a képen látható mosogatótálcát nem tartalmazza). A bútorok csak az összeszereléshez szükséges csavarokat tartalmazzák, a falra rögzítéshez szükséges tartozékokat külön kell megvásárolni. Ezek az eltérések nem minősülnek szerződésszegésnek, és ezekről az eltérésekről a rendelés visszaigazolása előtt telefonon igyekszünk egyértelmű felvilágosítást adni.

Az alábbi értékesítési feltételek kerülnek alkalmazásra minden, a Szolgáltató által bármely bútornak a Vevő számára történő értékesítése esetén, minden vitás esetben a jelen szerződés feltételei az irányadók.

Az általános szerződési feltételek elfogadása

Amennyiben a felhasználó igénybe kívánja venni a Webáruház szolgáltatásait, köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat, és nem küldhet megrendelést sem.

A megrendelés folyamata

A webáruházában regisztráció nem szükséges sem a böngészéshez, sem a vásárláshoz. A weboldalon többségében olyan bútorok vannak feltüntetve, amelyeket nem tartunk raktárkészleten, ezért egy munkanapon belül felvesszük Önnel a kapcsolatot telefonon, és egyeztetünk a szállítás várható időpontját illetően. A szállítási határidők a termékek bemutató oldalain olvashatók és tájékoztató jellegűek.

A megrendelés leadása után rendelését visszaigazoljuk, amely szerződéskötésnek számít. A vásárlót előleg fizetési kötelezettség nem terheli.

Az adásvételi szerződés létrejötte

A felhasználó megrendelését a Webáruház oldalán keresztül adhatja le. Ezt követően automatikus válaszüzenetet küldünk a fogyasztónak. A rendelés leadása még nem minősül szerződéskötésnek. A rendelésre válaszul küldött automatikus üzenet nem jelenti azt, hogy létrejött az adásvételi szerződés, a Webáruház részéről ilyenkor a megrendelés még nem elfogadott. A megrendelés elfogadása a következő üzenetben történik, amelyben tájékoztatják ügyfeleinket, hogy rendelésük státusza: feldolgozva. Ekkor jön létre az adásvételi szerződés a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, iktatásra nem kerül, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.

Árak

A Webáruházban közzétett árak bruttó árak. Cégünk az alanyi adómentes ( AAM ) kategóriába sorolandó. Banki előreutalás során a szállítás ingyenes, míg utánvét esetén a szállítás díja a termék súlyából kerül kiszámításra a GLS futárszolgálat rendszerén keresztül ( AAM ).


Fizetési kötelezettség

A Webáruházban vásárolt bútorok esetén a vásárlónak semmilyen előleg fizetési kötelezettsége nincs. A vásárló a rendelés leadását követően, és a kiszállítást megelőzően minden fizetési kötelezettség nélkül elállhat a vásárlástól. 

Kiszállítás

A szállítás időpontjáról a szolgáltató a vásárlót egy munkanappal korábban telefonon értesíti. A bútorokat lapra szerelt állapotban szállítjuk. Javasoljuk, hogy ellenőrizze a termék színét és összetételét, amíg a kiszállítást végző munkatársunk a helyszínen tartózkodik.

Előfordulhat, hogy a kiszállítás rajtunk kívül álló okokból (pl. útviszonyok, baleset, időjárási okok, vis major) az előzetes értesítés ellenére meghiúsul. Ilyenkor igyekszünk a fogyasztót az esetleges változásról a lehető leghamarabb tájékoztatni, és a kiszállítást a következő lehetséges időpontban ismét megkíséreljük. A fogyasztó természetesen ezt nem köteles megvárni, és úgy dönthet, hogy eláll a vásárlástól.

Fizetés

www.csakbutor.hu-nál az alábbi fizetési lehetőségek közül választhat: 

·       Készpénzes fizetés átvételkor (utánvét)

·       Paypal online fizetés

·       Bankkártyás fizetés Magnet bankkártya portálon keresztül

Panaszkezelés módja

Amennyiben bútora kicsomagolása után gyártási hibát vagy a szállítás során történt sérülést észlel, kérjük, fényképezze le a sérülést, és küldje el nekünk e-mailben az info@csakbutor.hu e-mail címre, mi pedig igyekszünk a lehető leghamarabb orvosolni a problémát. Munkatársunk a lehető legrövidebb idő alatt, de legkésőbb 5 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot, és ismerteti a lehetőségeket – fontos számunkra, hogy minden vásárlónk elvárásainak megfeleljünk.

Elállási gyakorlat – www.csakbutor.hu  14 napos pénzvisszafizetési garancia

A csakbutor.hu webáruházban vásárolt bútort a vásárlás napjától számított 14 napon belül, bármilyen indoklás nélkül visszaküldheti, teljesen ingyen, és mi visszafizetjük a termék teljes vételárát, akkor is, ha a terméket kifogástalan állapotban vette át. Kérjük, ne kezdje el a bútorok összeszerelését, amíg nem olvasta el az alábbi tájékoztatónkat:

·       A visszaküldött bútor nem lehet összeszerelve, illetve fontos, hogy el sem kezdték összeszerelni. A terméknek az eredeti csomagolásában kell lennie. Sem a csomagolás, sem a ragasztószalag nem sérülhet. A csomagolást lezáró ragasztószalag óvatos felvágásával kibonthatja a dobozt.

·       A bútor összeszerelése előtt kérjük, figyelmesen vizsgálja meg azt: elégedett-e annak színével, minőségével, mivel nem tudjuk visszavenni azokat a bútorokat, amelyeket egyszer már összeszereltek.

·       Amennyiben elégedetlen a termékkel, és még nem kezdte meg az összeszerelést, tegye vissza az elemeket a dobozba úgy, ahogyan azok megérkeztek, és zárja vissza a dobozt a ragasztószalag segítségével.

Amennyiben vissza szeretné küldeni a rendelt bútort, írjon nekünk e-mailben az info@csakbutor.hu címre. A reklamáció bejelentéséhez a rendelés adatait szükséges megadni – a lényeg, hogy be tudjuk azonosítani rendelését. A reklamáció bejelentésétől számított 14 munkanapon belül ingyen elszállítjuk a terméket. Amint a bútor visszaérkezik hozzánk, és megbizonyosodtunk róla, hogy semmilyen garanciára vonatkozó szabály nem sérült, 72 órán belül visszautaljuk az árát az Ön által megadott bankszámla számra. A vásárlót az elszállítás költsége nem terheli, és amennyiben a vásárló a kiszállításnál igényelte a dobozok lakásba történő szállítását, a termék visszavételekor a webáruház ezt a költséget is visszatéríti. 

Általános 2 éves szavatosság

A Highland Resellers Kft. minimum 24 hónapos garanciát vállal termékeire (amennyiben a gyártó nem biztosít ennél hosszabbat). A garancia a vásárlás napjától érvényes. A termék természetes használatból adódó kopása, értékcsökkenése, tulajdonságainak változása az idő folyamán természetes folyamat, és nem minőségbeli hiányosság. A természetes fából készült bútorok anyagának változása, deformálódása, vagy a bútor színének elváltozása az idő folyamán nem tekinthető meghibásodásnak. A szavatosság időtartamán belül a Highland Resellers Kft. minden egyéb természetű hibát, sérülést ingyen kicserél. Amennyiben panasszal kíván élni, írjon nekünk e-mailben az info@csakbutor.hu címre és munkatársunk a lehető leghamarabb, de legkésőbb 5 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot.

A szavatosság érvényességének feltételei:

·       A bútor összeszerelése során a vevő követi a bútor összeszerelésére vonatkozó utasításokat;

·       A terméket rendeltetésszerűen használták és kezelték;

A garancia kiterjed a termék minőségének bármely sérülésére, amely a gyártó vagy a szállító hibájából fakad. A vevő elveszíti az ingyenes garanciához való jogát a következő esetekben:

·       A vásárló nem tartotta be a bútor összeszerelésére és szállítására vonatkozó utasításokat;

·       a termék a vevő hibájából kifolyólag sérült;

·       a hiba a vásárlás pillanatában fennállt, a vevőnek erről tudomása volt (pl. értékcsökkentett termékek)

·       a bútor előre nem látható körülmények miatt sérült (vis major);

Amennyiben a vásárló nem ért egyet a panaszos ügy kezelésével, jegyzőkönyvet kell készíteni. Az ehhez szükséges formanyomtatvány itt érhető el.

Békéltető testületek

Ha nem volt megelégedve a CsakBútor.hu termékével, vagy szolgáltatásával, kérjük lépjen kapcsolatba velünk az info@csakbutor.hu e-mail címen.

Ha az online vásárolt termékről beküldött panasz válaszával nincs megelégedve, kérjük töltsön ki egy űrlapot az európai békéltető testület honlapján – http://ec.europa.eu/odr/ – kérjük, legyen kedves minket is informálni erről.

A békéltető testület eljárásának alapvető célja és funkciója a fogyasztó és a gazdálkodó szervezet közötti vitás ügy egyezségen alapuló rendezésének megkísérlése, amennyiben ha ez nem lehetséges, a fogyasztói jogok gyors, hatékony és egyszerű érvényesítése érdekében az ügy eldöntése.

A hazai békéltető testület ingyenesen igénybe vehető és az ország egész területén hozzáférhető vitarendezési fórum, a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamara mellett működő független testület. Hatáskörébe tartozik a fogyasztó és a vállalkozás közötti, a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy bírósági eljáráson kívüli rendezése: e célból egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. További információ a békéltető testületekről: www.bekeltetes.hu.

Adatok megosztása további szolgáltatókkal

A Highland Resellers Kft. további szolgáltatókat használ a hírlevelek és termék értékelések összegyűjtéséhez. A feliratkozott felhasználói e-mailek megosztásra kerülnek „Mailerlite”-tel hírlevél küldés céljából. A teljesített megrendelésekkel kapcsolatos e-mailek és termék információk megosztásra kerülnek „Testfreaks”-szel termék értékelések összegyűjtésének céljából. A felhasználok fenntartják a jogát annak, hogy bármikor visszavonják az adataik megosztásának hozzájárulását, melyet megtehetnek az alábbi e-mail címen keresztül: info@csakbutor.hu.

Vonatkozó fontosabb jogszabályok jegyzéke

·       a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.);

·       az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ektv.);

·       a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgytv.);

·       a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet;

·       a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.)

·       az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet

·       a termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének részletes szabályairól szóló 4/2009. (I. 30.) NFGM–SZMM együttes rendelet.

·       a fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról szóló 524/2013/EU rendelet

A jogszabályok elérhetőek a www.njt.hu linken.

 

INGYENES szállítás előre fizetés esetén!
30 napos visszaküldési garancia a termékekre
Megbízhatóság és elégedettség
Biztonságos és kényelmes vásárlás kedvező áron